Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lördagen den 14 december är det dags igen för Jul i parken, Pingstkyrkans julkonsert. Bild: Mats H Ljungqvist
Lördagen den 14 december är det dags igen för Jul i parken, Pingstkyrkans julkonsert. Bild: Mats H Ljungqvist

Tredje året med Julmusik i parken

Nästa lördag öppnar Pingstkyrkan glasskiosken och håller en julkonsert i Badhusparken. Arrangemanget hålls för tredje året i rad och ska bland annat samla in pengar för att skänka matkassar till behövande familjer.

Pingstkyrkan tog för ett antal år sedan över driften av Glassboden i Badhusparken. Samtidigt passade de på att under en lördag i december öppna upp parken för ett stämningsfullt julfirande. Nu håller evenemanget på att bli tradition.

Lördagen den 14 december slås portarna upp för årets upplaga av julkonsert i parken. För tredje året i rad.

– Vi i församlingen gör detta för att vi vi bidra till att göra Kungsbacka och innerstaden mer levande, vi vill att detta ska vara en bra plats att bo på. Och Badhusparken passar så bra, det är många som passerar där och det är lätt att stanna upp och lyssna på musiken, berättar Sara Eklind, pastor i Pingstkyrkan.

Tidigare år har Julkonserten hållits inomhus. Det är först på senare år som firandet flyttat utomhus och in i Badhusparken.

– Vi vill ge lite liv och julstämning och vi vill lyfta fram julens budskap om Jesus. Tanken är att folk ska kunna komma förbi, stanna upp, ta en fika, och varva ner genom att lyssna på vacker musik, säger Sara Eklind.

Nytt för i år är att församlingen i samband med julkonserten samlar in pengar till Julkassen. Det är ett initiativ som skänker matkassar till ekonomiskt utsatta familjer. I år går hela vinsten från sommarens försäljning i Glassboden till Julkassen. Men i samband med julkonserten kan alla som vill bidra vara med och skänka pengar till initiativet.

– Vi kommer att ha ett swishnummer tillgängligt, för de som vill ge en slant. Det finns många familjer som lever under knappa ekonomiska förhållanden och som vi vill försöka hjälpa med julkassen, säger Sara Eklind.

På julscenen i Badhusparken ställer bandet upp med början 15.00 och framträder gör både körer och solister från församlingen.

– Det kommer att handla om alla de välkända julsångerna, och vi hoppas det blir en riktigt mysig eftermiddag, med fin julstämning, säger Sara Eklind.

Mats H Ljungqvist

0300-519 83

mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.